Erasmus+ Akkreditációs pályázat

Felhívás - új lehetőség külföldi utazásra 2023 tavaszán

Szignum felső-tagozatos diákoknak

Kedves Diákok!

ERASMUS+ akkreditált intézményként felső-tagozatos diákjaink utazhatnak külföldre 2023 tavaszán.

Az utazás időtartama: 1 vagy 2 hét.

A program számotokra nem kerül semmibe, sőt még zsebpénzt is kapnak az utazó diákok.

Azt még nem tudjuk megmondani, hogy melyik ország melyik iskolájával létesítünk „testvériskola” kapcsolatot, amint megtaláltuk, jelezzük.

A résztvevők kiválasztása pontszámok alapján történik. Most útjára indítjuk a pontgyűjtési lehetőségeket.

Mire kaphattok pontokat?

A tanári szoba melletti ERASMUS+ faliújságon, a honlapon és szignumos email-címetekre érkező levelek segítségével nyomon követhetitek, hogy mik azok az önkéntes tevékenységek, amelyekkel pontokat lehet gyűjteni. Folyamatosan újabb és újabb lehetőségek fognak felkerülni!

1. 2022. szeptember 17. és 24. szombat (3pont)

https://szignum.hu/hirek/atfogo-okologia/ujabb-alkalom-szignum-iskolakert-szepites

2. Iskolakert szakköri foglalkozáson való részvétel: péntekenként 14:30-15:15 ( első alkalom október 7.) (1 pont/alkalom)

 

Reméljük, minél többen részt vesztek a kihívásokban!

 

Információ:

Baráti Eszter Kinga nővér

barati.eszter@szignum.hu

 

Erasmus+ Akkreditációs pályázati támogatást nyert a Szignum

2020-1-HU01-KA120-SCH-094071

A Tempus Közalapítvány 2020. szeptemberében pályázatot írt ki oktatási intézmények számára az Erasmus projektekben való részvétel akkreditációjára, az oktatás és tanulás európai dimenziójának megerősítése céljából. Nem rég érkezett a jó hír, hogy iskolánk pályázata támogatást nyert, mégpedig kimagasló eredménnyel: országos szinten 6. hely a rangsorban.

A sikeres akkreditációval a 2021-27-es érvényességi ciklusban egyszerűsített módon lehet pénzügyi támogatáshoz jutni a mobilitási kategórián belül. Ennek birtokában könnyebben tudunk magas színvonalú mobilitási projekteket megvalósítani.

A Szignum iskola hosszútávú céljai közül a következőket integráljuk az Erasmus projekt fejlesztési terveibe:

1. A lemaradó diákok angol nyelvi kompetenciájának fejlesztése

2. Az Erőszakmentes Kommunikáción alapuló kortárs mediáció és a Pozitív Fegyelmezés módszertanának intézményi szintű bevezetése

3. Intézményünk diákjainak és dolgozóinak érzékenyítése a globális problémákra és azok lehetséges megoldásaira

Újdonság lesz a következő években, hogy nem csak tanáraink és más munkatársaink vehetnek részt külföldi továbbképzéseken, hanem tanulók kisebb csoportjait is delegálhatjuk európai iskolákba, hogy ott számukra hasznos tapasztalatokkal gazdagodjanak.


Az Erasmus projektek megvalósulása során nyert magas színvonalú tanulási eredmények és tapasztalatok beépülnek az iskola hétköznapjaiba, stratégiájába. A célok megvalósulását követően kollégáink képesek lesznek a tanult pedagógiai innovációkat óráikon hasznosítani,  jógyakorlatként akár más iskolákkal is megosztani.