Erasmus+ The 17 Goals

A projekt rövid bemutatása

 

winner logo
A projekt hivatalos logója

Legújabb európai uniós pályázatunk, Erasmus+ Európai Iskolák a Fenntartható Fejlődésért (2020-1-HU01-KA229-078787) témája az ökológia, a fenntarthatóságra törekvés támogatása. A résztvevő országok köre: Törökország, Románia, Litvánia, Horvátország, Olaszország.

A projekt fő célkitűzéseit 4 csoportban foglalhatjuk össze:

- ökoparlament létesítése (innováció)

- a globális célok megismerése

- jó gyakorlatok megosztása

- nemzetközi kapcsolatok építése

Roll-up

 

Öko-parlament a Szignumban!

Társadalmi szerepvállalásra nevelés a Szignumban

A pályázat keretein belül vállaltuk, hogy a tanítványaink részvételével létrehozunk egy ún. Öko-parlamentet.

Ennek első lépéseként osztályközösségben online kérdőív segítségével kiválasztották a gyerekek azokat a társaikat, akik kampányolhatnak a következő időszakban.

Február 1-jén egy újabb szavazásra került sor, ekkor már az egész iskolaközösség választotta ki a 4. osztályos és annál nagyobb tanulók közül az Öko-parlament képviselőit. A szavazás személyes és titkos volt, az első forduló online formában valósult meg.

Az ÖKO-parlament kiváló lehetőség annak felismerésére, hogy megtanuljanak tanítványaink kiállni magukért, valamint olyan célokért, amelyek jobbá teszik világunkat, élhetővé környezetünket és megtanít arra, hogy a természet energiáit hogyan használjuk fel tudatosan.

Az Öko-parlament tagjai a gyerekek ötletei alapján kisebb-nagyobb projektekbe fognak kezdeni, melyekbe az egész iskolaközösséget bevonják. Az így tervezett projektek célja a tudatos természetvédelem, a Föld állagának megóvása, az energiatakarékosságra való törekvés. Az így szerzett tapasztalatainkat online formában a többi résztvevő ország tanáraival, tanulóival is megosztjuk.

Pillanatfelvételek a kampány időszakról:

Folyik a választás előtti kampány

 

Folyik a választás előtti kampány

 

Folyik a választás előtti kampányFolyik a választás előtti kampány

 

Folyik a választás előtti kampány

 

Folyik a választás előtti kampány

Az Öko-parlament alakuló ülése (2020.10.03.):

Öko-parlament alakulóÖko-parlament alakulóÖko-parlament alakuló