Alapítvány

Felhívás a Szignum iskola alapítványának támogatására!

"Futással a gyerekekért!"

Tisztelt Látogató!

A makói Szignum Kéttannyelvű Egyházi Általános iskola alapítványa minden évben kitűz valamilyen nemes támogatási célt, mellyel pl. iskolabútorokat és más felszerelést tudtunk biztosítani az intézménynek.

A beszerzéshez szükséges anyagi forrást eddig az adó 1% felajánlásából, illetve jótékonysági rendezvények (bál, jótékonysági délután) bevételeiből tudtuk biztosítani. Ám az utóbbi egy év nem tette lehetővé hasonló rendezvények megtartását, ezért most egy egyedi kezdeményezéssel szeretnénk adományokat gyűjteni, mellyel egyszerre több ügyet is felkarolhat az, aki részt vesz az akcióban.

Az akció lényege:

  1. Fussunk!

A futás már rövid távon is sok sikerélménnyel gazdagít bennünket: a mozgás élménye, a boldogsághormonok felszabadulása és kitartásunk tesztelése minden aktív futó számára ismerős. A futás történhet különböző célok elérése végett: jó közérzet, egészséges életmód, felkészülés versenyekre, stb. Az elmúlt év során sajnos elmaradtak a tömeges részvétel mellett megszervezett versenyek, de helyüket nagy sikerrel átvették a virtuális futó alkalmak. Ezeken a résztvevők nevezési díj befizetése után szabadon választott helyen (otthon, utcán, parkban, stb.) futják le a választott távot, majd beküldik a teljesítést igazoló mobil applikáció képernyőképét, és végül postán megkapják a díjukat. A makói iskola alapítványa most egy ilyen virtuális futást hirdet meg, amit az ország vagy világ bármely pontján lehet teljesíteni. A távot mindenki szabadon választhatja meg, a teljesítményt igazoló képernyőképet és a futást bemutató egyéb képeket pedig a következő bejegyzés alatt lehet hozzászólásban közzétenni:

https://www.facebook.com/groups/476858283508997/permalink/480876779773814/

 

  1. Adományozzunk!

A részvételi díjat egy jelképesnek is tekinthető 1000 Ft-os összegben határoztuk meg, hogy minél szélesebb körben elérhető és megfizethető legyen ez a közösségi élmény, ami mégis garantálja a biztonságos távolságtartást. Természetesen, aki szeretne többet adományozni, azt köszönettel elfogadjuk.

A befizetést a Makói Szent István Egyházi Iskoláért Alapítvány számlájára kell utalni:

OTP Bank Makói fiók 11735074-20507107-00000000

A közleménybe kérjük beírni: „Futással a gyerekekért” és a futó nevét

Az összegyűjtött összeget teljes egészében olyan fejlesztő eszközök beszerzésére fordítjuk, melyek segítik a tanulási nehézségekkel küzdő gyerekek felzárkóztatását.

Aki szeretne egy kis emlékcsomagot is kapni a versenyről, az a következő űrlap kitöltésével és az emelt hozzájárulás (2000 Ft) befizetésével élhet ezzel a lehetőséggel. Ezzel kapcsolatban minden további tájékoztatás ezen az űrlapon található meg:

https://forms.gle/EsubFNmFn1PgQBHKA

 

  1. Fusson az iskola is!

Ha a támogatás jóvoltából sikerül beszerezni a fejlesztő eszközöket, és a járványügyi helyzet lehetővé teszi, akkor egy iskolai szintű futó rendezvény keretében szeretnénk „lefutni”, játékos értelemben törleszteni a nevezéssel felajánlott kilométereket. Terveink szerint az iskolai futásban nemcsak a tanulóink és tanáraink vesznek részt, hanem a családtagok is, így kisebb városi futó mozgalom jöhet létre Makón. Ha a személyes részvétel továbbra sem lesz lehetséges, akkor az akció ezen részét szintén virtuális futások formájában fogjuk lebonyolítani.

A nevezéseket 2021. május 10-ig várjuk.

Szeretettel várjuk minden kedves jó szándékú futó és támogató jelentkezését!

Gulyás Attila – a Makói Szent István Egyházi Iskoláért Alapítvány kuratóriumi elnöke

 

Kérjük, hogy adója 1%-val támogassa iskolánkat!

Iskolai alapítványunk adatai a következők:

Makói Szent István Egyházi Iskoláért Alapítvány

 

Székhely: 6900 Makó, Szent István tér 14-16.

Adószám: 18450871-1-06

Bankszámlaszám: OTP Bank Makói fiók 11735074-20507107

 

A kuratórium

Elnöke: Gulyás Attila

Tagjai: Weszelyné Véghseő Henriett  ; Majoros Márton

 

Az Alapítvány célja:

  • A Makói Szent István Egyházi Általános Iskola és Gimnázium Szent Gellért Diákotthon felújítása, bővítése, karbantartása és fenntartása.
  • Szociális tevékenység, családsegítés.
  • Nevelés, oktatás, képességfejlesztés, tehetséggondozás.
Hozzájárulását ezúton is hálásan köszönjük!

A 2018. évi 1% felajánlásának felhasználásról szóló közlemény

2018. évi beszámoló

2019. évi beszámoló

2019. évi 1% felajánlásának felhasználásról szóló közlemény