Orgonasípok megfújása és zsiráfok etetése

   Az első osztálykirándulásunkra 2024. június 10-én, Szegeden került sor. Várakozás, izgalom és számolás: „mennyit alszunk még?”, mire eljött a nap, amikor már nem kellett többet aludni. Ezen a napon senki nem késett.

   Igazi nagy busz érkezett Apátfalváról, bőven volt helyünk. 

   Először az Alsóvárosi templomot látogattuk meg, ahol egy ferences szerzetes Kázmér atya fogadott minket és röviden mesélt a templomról. Érdekes és megdöbbentő volt látni a templom egyik ajtójának jelzését: árvíz idején olyan magasan állt a víz. A magasabb felnőttek feje látszott ki éppen.

   Orgonasípokat is fújhattunk. Piroska néni testvére várt minket és megmutatta nekünk a templom orgonáját, a hangszerek királynőjét. Megtudtuk, hogy kicsi, kézben elférő sípoktól kezdve a nagyon nagy, felnőttek számára is nehezen megemelhető méretű sípok segítségével halljuk a különböző hangokat. Ki is próbálhattuk. Sajnos csak nagyon rövid ideig. De azért jó volt.

   A templomlátogatás után megtízóraiztunk a téren és elindultunk a Vadasparkba. Már majdnem mindenki volt itt, valaki többször is, de még így együtt az osztállyal, Dani bácsival és Piroska nénivel csak most voltunk először. Jó volt újra látni a vörös pandát, törpeorrú krokodilt, a rozsomákot, a pingvineket, a szurikátát és a többi állatot. A legnagyobb élmény az volt, hogy megetethettük a zsiráfokat sárgarépával. Három zsiráf van most a Vadasparkba, megtudtuk a nevüket is: Luk, Irungu, Tabo. Jó magasra kellett nyújtani a sárgarépát, ők lehajoltak hozzánk, majd a hosszú nyelvüket a répa köré tekerték és el vették tőlünk. Kicsit azért izgultunk is, ilyen nagy állat közelében.

   A játszóteret is kipróbáltuk, épp senki nem volt ott, mi birtokolhattuk 40 percig, amikor is tető alá kellett menekülnünk, mert felhőszakadás lehűtötte a levegőt. Viszont utána előjöttek az állatok: a mocsaras vízből az orrszarvú, és a zöld bokrok közül a gepárd. Még jó, hogy esett az eső.

   És hamarosan indultunk haza. Sokat számoltuk a napokat, nagyon vártuk ezt a napot, de olyan gyorsan eltelt. Jó volt!

1.b osztály Piroska néni segítségével