4 nap alatt 3-szor verselt

Török Maja, iskolánk tanulója 4 nap alatt 3-szor mondott verset. Először Bogárzóban, a Szent György-napi szentmisén – melyet a dévai Böjte Csaba testvér celebrált – a romokban álló iskolaépület mellett mondta el Reményik Sándor Templom és iskola című versét, majd iskolánkat képviselte a Petőfi Sándor Szavalóverseny második fordulóján, Szentesen. Itt Ady Endre Az élet című versével indult. A szombati Országos Versmondó Verseny keretében pedig 163 felső tagozatos diák jelentkezett, összesen 500 minden évfolyamból (1-12. osztályig).

Maja így emlékszik vissza az eseményekre:

„Nagyon örülök, hogy eljuthattam a Szentesi szavalóversenyre.

    Külön örültem mikor szeretett pedagógusom, Mészáros Ildikó tanárnő jelezte, hogy Budapestre az Országos Versmondó Versenyre is volt lehetőségem elmenni. 

Nagyon sok tapasztalatot szereztem, amit a továbbiakban biztosan alkalmazni fogok. Kifejezetten örökké megmaradó élményt szereztem a budapesti tartózkodásom ideje alatt.

A budapesti túra során több érdekes helyszínt láthattam, mint például: a Citadellán elhelyezkedő Szabadság szobrot vagy akár a Sziklakápolnát. A táj kiemelkedően gyönyörű volt. Kiemelném a szálláshelyet: csodálatos volt és nagyon örültem annak, hogy nagy szeretettel fogadtak bennünket.

   Mindent, amit megélhettem, Mészáros Ildikó tanárnőnek köszönhetem, a felkészítést a felém fordított szeretetét és idejét.”