Nemzetközi tanári találkozó a Szignumban

2023. július 7-9. között iskolánk volt a házigazdája annak a nemzetközi találkozónak, melyet az Európai iskolák a fenntartható fejlődésért című Erasmus+ projekt keretében szerveztünk.

Ezt a találkozót a 2020-1-HU01-KA229-078787 azonosító számú projekt elejére terveztük, de a világjárvány miatt záró találkozó lett végül belőle.

A három nap alatt összesen 14 török, horvát, olasz, litván és román tanár volt a vendégünk, akik változatos programok során és több helyszínen beszélték meg a három éve elkezdett, augusztus végén záródó projekt eredményeit és folytatásának lehetőségeit.

A megbeszélés fő témái voltak:

- A koordinátorok reflexiói a projekt megvalósítására.

- Jó gyakorlatok megosztása.

- Jövőre vonatkozó tervek.

- A záró beszámoló előkészítése, gyakorlati teendői.

A találkozó során a következő programokat szerveztük vendégeinknek:

- Látogatás a mórahalmi bivalyrezervátumba.

- Városnézés Szegeden.

- Sétahajózás Budapesten.

- Látogatás a Balatonra.

A találkozó egyben tanári továbbképzés is volt, melyet Ürge-Vorsatz Diána vezetett "Fenntarthatóság a projekt befejezése után" címmel.

A képzés résztvevői a partneriskolák tanárai voltak, beleértve az egyes iskolák koordinátorait is. A hangsúly végig azon volt, hogy mit tanultunk a projekt során, milyen jó gyakorlatokat tudunk megosztani, és mik a terveink a jövőre nézve.

A tanárképzést Ürge-Vorsatz Diána, a fenntartható fejlődés egyik legelismertebb hazai és nemzetközi szakértője vezette. Az ő tanácsai és szakmai tapasztalatai alapján jól felkészültünk a folytatásra.

Ezen a találkozón a koordinátorok megállapodtak a záró beszámoló előkészítéséről és benyújtásáról.

2023. július 10.