Fedezzük fel a csillagos égboltot!

Helyszín: Makó felől Szeged felé indulva a körforgalomnál a 431-es útra fordulni (határ felé), és a Kiszombor felé vezető első leágazásnál a 431-es út baloldalán ott lesz Gulyás Kristóf távcsővel 18:45-20.30 között. 

Ha a kedves szülő ráér és autóval van, akkor azt jelezze nekem ! (Felnőtteknek is nagy élmény lesz remélhetőleg!)

A többieknek gyülekező 18:45-től az iskolánál.  Dominika nővérrel autóval kivisszük a diákokat. 

Kb. 20.30-ra jövünk vissza.

Hétfőn még küldünk a jelentkezőknek egy megerősítő emailt, hogy az időjárási viszonyok függvényében megtartjuk-e a programot. Legkésőbb ugyanekkor megírjuk a pontos helyszínt

(Ha tudsz ajánlani olyan helyszínt, ahol DNY-NY irányban a horizontig ellátni (nem takarják fák vagy épületek), akkor szívesen veszünk ötletedet!)

Program:

- Ismerkedünk a csillagos éggel 

- Egy 90/900  SkyWatcher Refraktor (távcső) segítségével Gulyás Kristóf (Noémi néni és Attila bácsi fia) hoz közelebb hozzánk égi objektumokat. 

Lehet hozni saját távcsövet is (akinek van). 

FONTOS: Réteges, meleg öltözet (kabát, sapka, sál, kesztyű), ugyanis a nyárias nappal után estére az idő hirtelenül lehűlhet, különösképp, ha nincsenek felhők, amit mi nagyon szeretnénk 😉!

 

REGISZTRÁCIÓ itt - kötelező hétfőn estig! 

Email cím és telefonszám megadása azért fontos, hogy biztosan megtaláljuk egymást.  

10 éven aluli gyermek csak felnőtt kísérővel jöhet. Felső tagozatosok: ha nem felnőtt kísérővel jössz, akkor gyülekező 18:45-kor az aulában. Indulás 18.55-kor, Dominika nővérrel, érkezés ugyanide kb. 20.30 -kor.

Baráti üdvözlettel: 

K​inga nővér 

2024. március 19.