Kötelezők szabadon

Bookflix projekt a 4.a osztályban.

   Az idei kötelező olvasmányokat ebben a tanévben egy szabadon választott könyv bemutatásával dolgoztuk fel. A projekt egy nagyon színes, változatos könyvajánlóvá nőtte ki magát év végére, ahol az osztálytársak megismerhették egymás kedvenceit.

   A kedvenc olvasmányt a gyerekek egy előre meghatározott szempontrendszer alapján mutatták be társaiknak. A szóbeli könyvajánló mellé mindenki elkészítette saját Bookflix ajánlóját is, amelyben különböző adatok kaptak helyet. A borítót egy félbehajtott A3-as méretű színes kartonlapra kellett megtervezni. A belső oldalakon szerepeltek: a könyv kiadásával kapcsolatos adatok (szerző, cím, kiadás éve, kiadó neve), a szerző által írt könyvek felsorolása, néhány érdekesség az íróról, egy könyvajánló fogalmazás egy-egy érdekes részlet bemutatásával, a főszereplő jellemrajza indoklással, valamint a történet további szereplőinek felsorolása. A szóbeli bemutatáskor a tanulók azt is megindokolták, miért esett a választásuk a bemutatott műre, és hogy kiknek ajánlják azt elolvasásra.

   A kreatív feladatok elkészítése mellett a szóbeli előadás gyakorlására is alkalmas projekt során nagyon igényes és tartalmas Bookflixet készítettek a 4.a osztályos tanulók.