ECL Országos Nyelvi Verseny, ECL angol próbanyelvvizsga a Szignumban

A Szignumban megrendezett megyei szintű eseményre az idén rekord számú, összesen 45  jelentkezés érkezett, Makó és Szeged  kilenc általános és középiskolájából. 

A megmérettetés fő célja, hogy a nyelvtanulók vizsgahelyzetbe kerüljenek és megtudják, hogy milyen szinten állnak az adott idegen nyelvből: mely készségek az erősségeik, illetve melyek a fejlesztendő területeik. 
A próbavizsgán a jelentkezők közép-, és felsőfokú, az éles ECL nyelvvizsgával struktúrájában megegyező feladatokat oldottak meg. 

A makói Szignum Kéttannyelvű Egyházi Általános Iskolából a megmérettetésre 19 fő, hetedik és nyolcadik osztályos tanuló jelentkezett. A makói Szikszai György Református Általános Iskolából 4 nyolcadikos tanuló, a Makói József Attila Gimnáziumból 7 fő, a makói Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskolából 2 fő, a szegedi SZTE (Ságvári Endre) Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolából 2 fő,  a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégiumból 1 fő, a Szegedi SZC Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Technikumból 1 fő, a szegedi Dugonics András Piarista Gimnáziumból 1 fő, a makói Alföldi ASZC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskolából pedig 8 középiskolás tanuló jelentkezett. 

A próbanyelvvizsgázók eredményükről március végén fognak értesülni.

Köszönöm szépen a Szignum angol munkacsoportja nyelvtanárainak és a többi próbavizsgázó nyelvtanárainak a felkészítő munkáját!

Baloghné Kovács Éva szervező, ECL szakmai vezető