A 4.a júniusi kalandjai

A tanév utolsó hetén a 4.a osztály- a korábbi évekhez hasonlóan-  múzeumpedagógiai foglalkozásokon vett részt, ami sok élménnyel, tudással gazdagított minket.

Az első alkalommal – már az 5. osztályban induló történelem tantárgyat bevezetve- a régészkedés titkaiba nyerhettünk bepillantást. A gyerekek  megismerkedhettek a régész feladataival (lelőhely felkeresése, ásatás, a leletek feldolgozása és a kiállítása), az emberi csontváz részeivel, s ezek után ők maguk is összeállíthattak egyet papírból - csapatokban nagy méretben, majd egyénileg kis, mozgatható formában. Sok – sok ismerettel gazdagodva tértünk vissza ezen a napon iskolánk berkeibe.

A második alkalommal a Hétköznapok a parasztházban elnevezésű múzeumpedagógiai foglalkozáson vettünk részt. Nagyon sokrétű tudással gazdagodtunk. Megismertük, hogy mi az a szilke, gondolkodó szék, kuckó, búbos kemence, szita, rosta, korsó... és sok-sok tárgyat, ami a hagymatermesztéshez szükséges. Majd a paraszti ruházkodás darabjait nevezte meg nekünk Csengeriné Szabó Éva néni, múzeumpedagógus, és nem csak megnevezte, hanem bizony bele is bújhatott mindenki egy-egy régi viseletbe. Gyönyörűen festettek a gyerekek! Ezután barátság karkötő készítés következett, amit nagy szorgalommal és odafigyeléssel végzett mindenki! Hálásak voltunk a múzeum lelkes munkatársainak a kimagasló szintű tudásmegosztásért, a kézművesedésért és a feledhetetlen kalandokért!

Sok-sok élménnyel gazdagodva indultunk vissza az iskolába ezen a délutánon is, s mindennek megkoronázásaként még egy program volt hátra: a fagyizás!!!