Befogadtuk elsős, ötödikes és új diákjainkat

   Mindenki arra vágyik, hogy tartozzon valahová és kapcsolódni tudjon. - köszöntötte beszédében Majorosné Rácz Krisztina, a Szignum igazgatója az ünnepelteket. Nyúl Patrícia M. Fidelis nővér, az esemény szervezője elmondta, hogy a befogadási ceremónián tudatosítják az iskola legkisebb és a felső tagozatba lépő, valamint az újonnan érkezett tanulókban, hogy egy olyan intézménybe járnak, amely a Boldogasszony Iskolanővérekhez tartozik. Szeretnék, ha erre büszkék lennének és ők is részesednének azokból az értékekből, amelyet az előttük járó és a most is élő szerzetesek akarnak továbbadni a felnövekvő nemzedékeknek.  

   Az eseményen a 3. évfolyamosok a "Mese a sündisznóról, aki arra vágyott megsimogassák című" kedves történetét adták elő a jelenlévőknek. A példázat több tanulsággal is szolgált; ne a külső alapján ítéljünk és a legfontosabb az legyen, ami belül lakozik. Egymás kölcsönös megbecsülése a lényeg, mert mindenkiben rejlik valami, ami felfedezésre vár.

   Elsős kisdiákunkat és ötödikes tanulóinkat énekek és imádságok mellett fogadtuk be ünnepélyesen a közösségébe, átadva egy szentképes fogadalom lapot is, amely erre a szép eseményre emlékezteti majd őket a Szignum Kéttannyelvű Egyházi Általános Iskolában töltött éveik alatt.