Világ Gyalogló (Hó)Nap túrát tettünk!

Október 5-én iskolánk 10 fős lelkes kis csapattal vett részt a „Világ gyalogló nap” („World Walking Day”) keretében szervezett bő 10 km-es túrán, mely egy nemzetközi kezdeményezést kívánt erősíteni. Ez a gyaloglást népszerűsítő programsorozat – így a szignumos résztvevők is – azt a célt tűzték ki, hogy a gyaloglás eszközével megismerjük a helyi nevezetességeket, látványosságokat.

A kellemes időben lezajlott túra kiindulópontja az iskola udvara volt. Ott János bácsi szólt néhány szót a tervezett útvonalról, az útbaeső főbb látványosságokról, majd elindultunk. Első megállónk az árvízi emlékműnél volt, ahol a Maros 1970-es kiöntéséről beszélt János bácsi, felidézve a gyermekként átélt emlékeit. Utunk tovább a Kalandpart mellett vezetett a tanösvényen keresztül, és a töltésre felkanyarodva tértünk vissza a városba, majd az iskolába.

A résztvevők igen vegyes társasága (tanárok: János bácsi, Éva néni, Gyöngyi néni, Dominika nővér és Gulyás Attila; Feri bácsi, nyugalmazott karbantartónk; valamint négy ötödikes tanulónk) nagyon élvezte a kirándulást. A gyerekek élénk csacsogása, tücsköt-bogarat fürkésző futkározása jól megfért az idősebb korosztály nyugodt beszélgetésével és kimért, komótos lépteivel.

Reméljük, hamarosan lesz alkalmunk hasonló egészséges, természetbarát és közösség erősítő eseménybe bekapcsolódni. Egyúttal pedig szeretettel hívunk és biztatunk minden szignumost a részvételre.

Gulyás Attila tanár úr