Kézműves délutánnal is készültünk Adventre

   Szorgosan telt november utolsó szombatja a belvárosi Szent István Király Plébánián, ahol adventi kézműves délutánra hívtuk a diákokat és családjaikat. A programok közt adventi koszorúkészítésre, mézeskalács díszítésre és karácsonyi dekorációk alkotására is sor került.
   Advent első hétvégéjén a plébánia tagjai, a SZIGNUM diákjai és családjaik kézműves foglalkozáson mézeskalácsokat díszítettek és koszorúkat készítettek. Utóbbiakat a november 30-i, szombati szentmisén áldották meg a templomban.
   Az advent szó Úrjövetet jelent, és a karácsonyt megelőző négy hetet jelenti; első vasárnapja egyben az új egyházi év kezdete is. Ennek az időszaknak a liturgikus színe a lila, amely a bűnbánat szimbóluma. A fellobbanó fény Krisztust jelképezi, a koszorú lila színe a megtérésre, a rózsaszín az örömre, a zöld pedig a reményre emlékeztet bennünket az elkövetkező napokban.
   Ehhez az időszakhoz számos szép hagyomány kapcsolódik, ilyenek a hajnali szentmisék, a böjt, a betlehemezés szokása, és a jótékonykodás.
   A makói Szent István Király plébánia számos lehetőséget kínál az idén is a Karácsonyig tartó időszak bensőséges megéléséhez; hétköznaponként reggel 6 órától rorate misék lesznek, Szállást keres a Szent Család kilencedbe lehet bekapcsolódni.