Adventi lelki nap

   "Úton Názáretből Betlehem felé" címmel az első öt évfolyamunk számára Adventre hangoló délelőttöt tartottunk december 2-án, hétfőn.

   Reggel egy bábelőadás és a Szentírás szövegei segítségével felelevenítettük a Jézus születése előtti eseményeken: Mária és József jegyességét, az Angyali üdvözletet, Mária látogatását Erzsébetnél, József álmát, a népszámlását kihirdetését, a szálláskeresést Betlehemben. – Advent karácsony ünnepére készít fel. Lélekben szeretnénk végigjárni Máriával és Józseffel az utat Názáretből Betlehemig. 
   A forgószínpad-szerű állomások feladatai is ezt a célt szolgálják- tájékoztatott Gottfried Katalin M. Hedvig, az alkalom egyik fő szervezője. A diákok csoportokra bontva, hat állomást kellett teljesíteniük a kerettörténet alapján, amelyben nagy szerepe volt a bizalomnak is. Ezek közt a „Hosszú úton utazók erőpróbájában ügyességi, a kézművességnél kreatív feladatokat kellett megoldani. Ezeken kívül karácsonyi díszeket készítettek a tanulók és ünnepi énekeket gyakoroltak, kincseket kerestek, vagyis puzzle darabokat állítottak össze és még adventi tesztet is kitöltöttek.

   A tartalmas és jó hangulatú programot közös összegzés zárta a tornateremben.