A Szignum küldöttsége Horvátországban

A Fenntartható fejlődés témájú Erasmus+ projekt második nemzetközi találkozója a horvát tengerparton, Kaštel Novi városban zajlik ezen a héten. 

A Szignumot nyolc fő képviseli az Élő örökség címet viselő programon: Ágoston Boglárka, Herczeg Ferenc, Püspöki Levente, Vigh Zsolt (7. a osztály), Varga-Harsányi Laura (6. a) tanulók és Dulka Árpád, Kinga nővér, Reisz Mariann tanárok.

Intézményünk a hat ország összefogásával megvalósuló három éves együttműködés koordinátora, így fontos szerep hárul rájuk, hogy az iskolánkban folyó környezetvédelmi programok és az ökoparlament munkájának bemutatásával jó gyakorlatokat osszanak meg a horvát, litván, török és román csoportokkal. Tanulóink többek között bemutatták a Boldogasszony Forrása (kollégium) udvarán kialakított gyógynövény és fűszernövényes kertet, valamint a nemrég alakult íjász egyesületet, mint hagyományőrző helyi értéket.

A hangulatos dalmát városkában az iskolai munka mellett számos szabadtéri programon is részt vesz a nemzetközi csapat: Splitben, Trogirban, a Krka nemzeti parkban, Šibenikben és Klissza várában is jártak már.

Tanulóinknak és tanárainknak további hasznos feltöltődést, sok szép élményt és biztonságos hazatérést kívánunk!

2022. április 01.