Üdvözlet Törökországból!

   A Szignum ezen a héten is kis csapattal képviselteti magát egy Erasmus+ nemzetközi találkozón. A Kiberbiztos iskolák c. projekt 5. közös rendezvényét a törökországi Fethiye városában tartják, ahol török, lengyel, spanyol, román és olasz társaik mellett iskolánk négy 8.b osztályos tanulója (Kis Gabriella Luca, Kardos Réka Napsugár, Juhász Laura és Vizi Gréta) és két tanára (Mészáros Ildikó és Gulyás Attila) is részt vesz a hétfőtől péntekig tartó programokon.

   Az első nap az ünnepélyes megnyitóval kezdődött, melyen tanulóink ügyesen megállták a helyüket, míg előadták a Magyarországról, Makóról és a Szignumról készített angol nyelvű prezentációt. Délután sétahajóval kirándultunk a Földközi-tengeren. Kedden már szakmai foglalkozásokon vettünk részt, de jutott idő az iskola falának dekorálására és egy jó hangulatú koncertre is. A tanulók közelről megismerkedhetnek a török családok életével, mivel szállásadóik a helyi iskola egy-egy diákjának szülei. Az első nap megilletődöttsége gyorsan elillant, és már életre szóló barátságok alakulnak a szemünk előtt.

   A hét további programja tovább mélyíti a gyerekek biztonságos eszköz- és internethasználatra vonatkozó ismereteit, de számos kirándulással lesz alkalmunk megismerni a város és a környék gazdag történelmi, kulturális és gasztronómiai adottságait is.

2022. április 06.