Templomunk másik gyöngyszeme – megújult a Szent Anna oltár is

A makói Szent István Király templom az idén 250 éves. A jubileumra az egyházközség nem csak lelkileg készül, hanem a műemlék épület folyamatos korszerűsítésével is. A padozat és a burkolat teljes cseréjét követően, a két mellékoltárt is megújították: a Szent József után most a Szent Anna oltár is eredeti pompájában tündököl.

Több meghatározó és jelentős fejlesztés zajlott az utóbbi időszakban a makói Szent István tér szakrális helyén. Mint arról korábban hírt adtunk, az egyházközség a templom 120 éves padjait újakra cserélte közösségi összefogásnak, minisztériumi és önkormányzati támogatásnak köszönhetően. Ezzel együtt az épület belső tere is korszerűsödött; alapozást, hőszigetelést és terméskő burkolatot kapott, illetve falainak fehér felületeit is újra festették. Modern hangosítási rendszer került kiépítésre, valamint az új műkő lábazat is a hajó teljes hosszában. - Ezek mind fontos eredmények, de a köveknél lényegesebb az a készület, amely a közösség megújítását és erősítését, a lelki templom építését célozza – utalt Pálfai Zoltán a templom 2022-ben ünnepelt jubileumára. A plébános elárulta, szeretnének méltón megemlékezni a felszentelés 250 éves évfordulójáról; a jeles alkalomra egy komoly eseménysorozattal, lelki programokkal és meglepetésekkel is készülnek a szervezők.

A folyamat részeként, először az épület Szent József mellékoltárát restaurálták, a munkálatok tavaly őszre fejeződtek be.  A műtárgy ünnepélyes megáldására az egyházi év utolsó vasárnapján, november 21-én került sor. A vele szemben lévő, népiesebb stílusú Szent Anna oltár megújítása pedig ezt követően kezdődött és 2022 nyarára készült el. Pálfai Zoltán atya július 31-én szentelte meg a megszépült mellékoltárt; amelyet a Szent Józsefével együtt, a templom két gyöngyszemeként ajánlotta a hívek és a látogatók figyelmébe.

2022. augusztus 01.