Online nemzetközi projekt indító rendezvényt szerveztünk

Mint arról beszámoltunk, iskolánk koordinálásával elindult az az Erasmus+ projekt, mely a Pozitív Fegyelmezés módszertanát és eszköztárát hivatott megismertetni és elterjeszteni Európa szerte. Ennek keretében október 18-án tartottuk azt a nagyszabású nemzetközi projekt indító rendezvényt, melybe iskolánk minden tanárán kívül online bekapcsolódott a hat társiskola tanári kara és szülők is, összesen több mint 200 fő. A konferenciát két szakember vezette Franciaországból: Gaudry Krisztina és Nadine Gaudin. A találkozó első részében a Pozitív Fegyelmezés terén már jártas egyiptomi, francia és svájci iskolák vezetői, tanárai és tanulói mondták el véleményüket és tapasztalataikat erről a sikeres és hasznos módszerről. Ezután a projektben résztvevő országok (Bulgária, Franciaország, Magyarország, Észak-Macedónia, Lengyelország, Portugália) mutatták be iskolájukat. Majd a projekt és a kutatási terv rövid összefoglalóját, a Pozitív Fegyelmezés néhány gyakorlati eszközét ismerhettük meg. A rendezvény végén a résztvevők online kérdőívben értékelték a látottakat, hallottakat.

A rendezvény szervezésében oroszlánrészt vállalt Kinga nővér, akinek számos kolléga segítette munkáját. Közülük is ki kell emelni Reisz Mariann és Polgárdiné Lengyel Orsolya tanárnők szerepét, akik szinkrontolmácsolással tették lehetővé az angolul kevésbé tudó kollégák számára is az aktív részvételt. Továbbá Hudák Szabolcs biztosította a technikai hátteret és Gulyás Attila a szakmai koordinációt.

Mivel a „Pozitív Fegyelmezés az európai iskolákban” című projekt sikeres elindításában ez az esemény tömegességét és szakmaiságát tekintve is jelentős hatást gyakorolt, reméljük, hogy sikerült megadni a kezdő lendületet minden bevont intézmény közösségének a projekt céljainak eléréséhez.