Olaszországba repítette tanulóinkat az IDB

   Az olasz konyha remekeivel ismerkedtek meg ma a Szignum tanulói. Az Iskolai Diák Bizottság által szervezett péntek délelőtti programon a kvízek és társasjátékok mellett gasztronómiai bemutatóba is be lehetett kapcsolódni. A szünetekben is itáliai dallamok csendültek fel.

   Egyházi iskolaként, számunkra fontos információ, hogy a taljánok minden évben ezt a jeles dátumot Remete Szent Antal emléknapján ünneplik meg, aki a hentesek és szalámikészítők védelmezője; emellett ehhez az alkalomhoz kötik a farsang kezdetét is. A félév zárása miatt ez a program a Szignumban január 22-én került megrendezésre, amikor a magyar kultúrára emlékezünk, így a nemzetek kapcsolódásának szimbolikus példájává is vált diákbizottságunk kezdeményezése. - Minden tanévben két jeles alkalmat választ ki az IDB, amire felhívja a közösség figyelmét. Korábbi esztendőkben ilyen volt a magyar foci, a kézmosás és a gyermeki jogok világnapja, vagy az animációs filmek népszerűsítése. Mindig együtt döntünk a témáról, ami iránt most is nagy volt a lelkesedés - avatott be a szervezés részleteibe Borsosné Majoros Melinda, IDB-t koordináló pedagógus.

   A tanulók választása ezúttal a világ legnépszerűbb konyhájára esett, a téma a Szignum egy projektjével is összefüggésben van.  A CYBERSECURITY SCHOOLS - „KIBERBIZTOS ISKOLÁK” elnevezésű, 2019-1-ES01-KA229-064699 kódjelű pályázatunkban az egyik résztvevő testvérintézmény az olasz sajtok hazájában, Pescara városában található, amellyel a bevont 5-6. osztályos diákok alaposan is megismerkedhetnek. – Szerettük volna, ha az olasz gasztronómiáról közvetlenül is információkat szereznek a Szignumban tanulók. Ezért a mai napra szerveztünk pizza kóstolást, ahol négyféle feltét közül lehet majd választani. Ezen kívül lesz tésztafűzés, az olasz alapanyagból nyaklánc, karkötő vagy bábu is készíthető. Én egy társasjátékot vezetek majd, amely kapcsolódik Olaszországhoz, itt képeket kell a versenyzőknek felismerniük – avatott be Seres Tamás (7.a). A szervezők egyike azt is elárulta, nagyon szereti az általa ismert olasz ételeket: a pizzát, lasangnét, spagettit és tiramisut. Évfolyamtársa, Szabó Csilla megosztotta velünk, hogy autodidakta módon már a nyelv elsajátításával is foglalkozik. -    Egy applikáció segítségével két hónapja ismerkedem az olasszal, ami nagyon dallamos és nekem hasonlít az angolra – tudtuk meg a hetedikes diáktól.

   Talán nem meglepő, de óriási sikere volt az olasz konyha napjának a Szignum tanulói között, akik a szünetekben nagy itáliai slágereket is hallgathattak az udvaron, az aulában pedig kvízeket tölthettek ki, vagy főzőműsorokban mélyedhettek el a tv segítségével.