„Iskola határok nélkül”

Iskolánk a házigazdája az „Education without Borders” nevű Erasmus+ nemzetközi találkozónak, amelyet 2021. május 24. és 28. között tartunk négy iskola részvételével.

A találkozó vegyes mobilitásnak számít, mivel 2 román iskola csoportja személyesen vesz részt, míg a Franciaországból és az Egyesült Királyságból származó partnerek virtuálisan csatlakoznak hozzánk néhány foglalkozás ideje alatt.

A találkozó témája az "aktív állampolgárság", és ezen belül az önkéntes tevékenységekre fogunk összpontosítani. Ezt a vonulatot fogyatékkal élő gyermekekkel foglalkozó szervezeteket támogató jótékonysági képeslapok létrehozásával erősítjük, illetve szemetet gyűjtünk a tiszta környezetért.

Az első napon a bemutatkozáson, az ismerkedésen volt a hangsúly: prezentációk és rövid tánc, ének és egyéb előadások követték egymást. Iskolánkból Nándor Gellért a Rubik-kocka villámgyors kirakását mutatta be.

Délután barátságos focimeccset szerveztünk, melyen a 8.a osztály és a vendég román gyerekek alkotta vegyes csapatok vívtak izgalmas mérkőzést.

Járványügyi szempontból fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a találkozó programjaira iskolánkból csak egy osztályt vonunk be aktívan, illetve a legtöbb aktivitást a szabadban rendezünk meg.