ECL közlemény

A Pécsi Tudományegyetem Idegen Nyelvi Központjának közleménye a 2021.áprilisi nyelvvizsgákkal kapcsolatban:

Az áprilisi az egyik legnagyobb létszámú és legfontosabb vizsgaidőszakunk, ezért erre tekintettel úgy döntöttünk, hogy meghosszabbítjuk a jelentkezési határidőt március 15-ig.

Az online jelentkezési felületet március 16-án reggel 8 órakor zárjuk.

A tavalyi évhez hasonlóan sajnos idén is nagyon bizonytalan a helyzet az áprilisi vizsga megszervezhetőségét illetően.

Eddig egyetlen biztos pont van, az OH NYAK március 5-i állásfoglalása:

„A Magyar Közlöny 2021. március 5-i számában megjelent a Korm. rendelet a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról.

Az ITM jogászával egyeztetve teszem közzé állásfoglalásunkat arra vonatkozóan,  hogy a jogszabály rendelkezései miként vonatkoznak a nyelvvizsgáztatásra:

A 147/2021. (III. 5.) Korm. rendelet 6. § (1) értelmében „A személyes megjelenést igénylő szolgáltatás céljára szolgáló helyiség vagy helyszín köteles zárva tartani … .” Tekintettel arra, hogy az akkreditált nyelvvizsgaközpontok is szolgáltatást nyújtanak, és ez a tevékenység a kivételek listáján nincs feltüntetve, jogértelmezésünk alapján 2021. március 22-ig személyes kontaktust igénylő (papíralapú és akkreditált vizsgahelyszínen történő számítógépes) nyelvvizsgáztatás nem folytatható.”

Egyelőre abban bízunk, hogy április 7. után a szolgáltatásokra vonatkozó enyhítések várhatóak, és meg tudjuk tartani a vizsgát az eredeti időpontban. Jelenleg ennek megfelelően tájékoztatjuk az érdeklődőket és folytatjuk az előkészületeket.

Ha mégsem így alakul, akkor ismétlődik a tavalyi forgatókönyv, miszerint amint lehet, megtartjuk a vizsgát a hagyományos módon.

Ezúttal is mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy az áprilisi vizsgára beregisztrált felvételizők még időben megkapják a bizonyítványt és érvényesíthessék a többletpontokat.