Képességfejlesztő Sakkpalota szakkör indul a SZIGNUMBAN!

A sakk nem csupán a történelem egyik legősibb játéka, hanem az egyik leghatékonyabb képességfejlesztő eszköz. Segítségével fejleszteni lehet a tanulók személyiségét, emellett jótékony hatással van az értelmi képességek, különösen a megértés és a problémamegoldást biztosító gondolkodás fejlődésére.

A logikus és kreatív gondolkodás elősegítésére is alkalmas egyedülálló képességfejlesztő programot Polgár Judit nemzetközi sakknagymester fejlesztette ki. A programnak számos jótékony hatása van: a mesevilágba ágyazott játék során nem csupán a gyerekek stratégiai készsége fejlődik, hanem megtanulnak síkban és térben is tájékozódni. Nevelő és fejlesztő lehetőségek széles tárháza, amely nem csak játszani tanít, hanem módszerével segíti a többi tantárgy tanulását is.

Az országban még kevés helyen alkalmazott módszer egyre több intézményben jelenik meg. Intézményünkben a Sakkpalota programot 2020 februárjától délutáni szakkör formájában kívánjuk bevezetni. A nemzetközi és hazai díjakkal kitüntetett Sakkpalota módszert elsősorban olyan alsó tagozatos tanulóinknak ajánljuk, akik fejleszteni szeretnék logikus gondolkodásukat, szívesen oldanak meg érdekes feladatokat (pl. szabadulószobás rejtvények), érdeklődnek a társasjátékok iránt. A foglalkozások idején az alsós tananyagokat a sakk világába ágyazva játékos formában gyakoroljuk (pl. helyesírás, szóbeli és írásbeli műveletek, szorzótábla). Az élményszerzés papíron, sakktáblán, mágnes táblán, valamint digitális táblán történik. A szakkörre várunk kezdő és sakkozni már tudó diákokat egyaránt.

A foglalkozások költségtérítése havi 3000 Ft, amely 4 alkalmat foglal magában. A 45 perces foglalkozás időpontját igyekszünk a jelentkező tanulók igényeihez mérten kiválasztani. Kérjük, hogy a jelentkezési lapon a kezdő vagy haladó szint megadása mellett jelöljék meg a gyermeknek leginkább megfelelő időpontot! Jelentkezési lapot az osztályfőnöktől lehet kérni.

Lehetséges időpontok (hetente 1x45 perces foglalkozás):

 

HÉTFŐ

CSÜTÖRTÖK

PÉNTEK

13.30-14.15

14.15-15.00

15.00-15.45

13.00-13.45

13.45-14.30

14.00-14.45

Helyszín: informatika terem

A foglalkozásokat vezeti: Kerekesné Dócs Nikoletta (a Képességfejlesztő Sakk akkreditált pedagógus továbbképzést elvégzett tanító)

A programról bővebb információ az alábbi weboldalon olvasható:

https://www.sakkpalota.hu/index.php/hu/

Elérhetőség: k.docsniki@gmail.com, 06-70/617-8377