Kettővel többen teljesítettük a távot

A Ruszkai Béláról elnevezett második gyalogtúrán Algyőtől Makóig gyalogoltunk.

 

   Hagyományteremtő szándékkal, a tavalyi évben hirdettük meg első alkalommal közös gyaloglásunkat néhai kollégánk és kollégiumi igazgatónk emlékére, születésének 70. évfordulóján. Ruszkai Béla, noha már 17 esztendeje nem lehet köztünk, de sport iránti rajongása, természetszeretete máig meghatározó a Szignum közössége számára. Tőle származik a kijelentés, amely szerint minden kiránduláson eggyel többen voltak és mindannyian tudjuk, kire gondolt hálával.

Tavaly az apátfalvi túraösvényen haladva, Bökényig gyalogoltunk a tiszteletére, most pedig Algyőtől Makóig menetelt a tízfős kis csapat. Az úti tervet ezúttal is nagy gondossággal Horváth János igazgatóhelyettesünk állította össze.

   Január 15-én, kora reggel busszal utaztunk el Hódmezővásárhelyre, onnan pedig tram-trainnel Algyőre. A változatosság nem csak a közlekedési eszközeinket, de az útvonalunkat is jellemezte: túráztunk kerékpárúton, töltésen haladva, miközben jó pár gátőrházat is megtekintettünk, áthaladtunk a Móra Ferenc-híd alatt és olajkutak mentén is. Megtekintettük a Pajori elemi iskola emlékhelyét és az árvízi (Buzgár-) emlékművet, amelyeknél rövid pihenőket is tartottunk. Nagyon kitartónak bizonyult a kis csapat, akadt, akinek még arra is volt ereje, hogy a 35 km-es táv utolsó tíz kilométerét futva teljesítse. Szikrázóan szép, téli időben és jó hangulatban zajlott a mintegy kilenc órás gyaloglásunk, ami alatt bőven jutott időnk nosztalgiázni is.

 

2022. január 19.