Nagyon sikeres volt a Szent Erzsébet jótékonysági délután

  Megújult a Szent Erzsébet bál évtizedes hagyománya a makói Szent István Egyházi Általános Iskolában. Kézműves és karitatív vásárral, kiállítással és színes gálaműsorral vártuk az érdeklődő családokat november 23-án a Hagymaházba.

   2006-ban, az Árpádházi királylány születésének 800. évfordulója alkalmából a katolikus egyház Szent Erzsébet évet hirdetett, amelynek tiszteletére alapította a SZIGNUM Szent Erzsébet bálját.  A szolgáló szeretet jegyében meghirdetett 12 zenés vacsoraest után, az idén megújult formában és helyszínen zajlott az intézmény közösségének ünnepe.  – Továbbra is fontosnak tartjuk azokat az értékeket, amelyet ez a rendezvény mindig is képviselt. Viszont szerettük volna szélesebb körben elérni a hozzánk tartozó családokat és nagyobb közönség előtt megmutatni diákjaink tudását, iskolánk eredményeit – avatott be Szabó Anita Mária, a szervező pedagógusok egyike.

   A kistérség egyetlen magyar-angol két tanítási nyelvű iskolájában az idei esztendőt a „Csapat éveként” hirdették meg, ehhez méltón, mindenki kivette a részét a feladatokból. A Hagymaházban a szülők és pedagógusok szendvics, sütemény és kézműves tárgy felajánlásaiból jótékonysági vásárt rendeztek az aulában, amelyhez a diákok munkáiból összeállított kiállítás adta a díszletet.  – A karitatív akcióból, a tombolaárusításból és felajánlott adományokból befolyt összeggel ezúttal is a tanulókat támogatjuk. Most egy tanteremnyi modern iskolabútor beszerzésére fordítjuk a bevételt – tájékoztatott Majorosné Rácz Krisztina. Intézményünk igazgatója nyitotta meg a megújított jótékonysági délutánt. Köszöntőjében az esemény összetartó erejére és lelki tartalmára hívta fel a figyelmet egy rózsaszál történetével.

   A rendezvény központi eleme a színes ünnepi gálaműsor volt, amelyben a SZIGNUM diákjai táncos, énekes, hangszeres és prózai produkciókkal mutatkoztak be. A hagyományoknak megfelelően, felléptek a pedagógusok is, akik egyházi énekeket és egy könnyed kánont énekeltek.

   Az alkalom utolsó mozzanata a díjátadás és tombolahúzás volt; a közönség jó hangulatát, a iskolánk csapatának lelkesedését és kreativitását megtapasztalva, minden bizonnyal lesz jövőre is Szent Erzsébet jótékonysági délután.

2019. november 25.