Balázs-napi áldás osztás

Szent Balázsról emlékezett meg a SZIGNUM közössége február 3-án. Az orvos, püspök és vértanú számos gyógyítást vitt végbe életében. A hagyomány szerint, egyszer két égő gyertyát kereszt alakban egy gyerek álla alá tartva mentett meg, aki a torkában akadt halszálka miatt fuldoklott. Ezért védőszentje az orvosoknak és a nyak betegségeinek gyógyítójaként tartják számon. Emellett a takácsok, a szélmolnárok és a fúvós muzsikusok oltalmazójaként is tisztelik személyét. 

Ünnepnapján balázs-áldásban részesítik a híveket ezekkel a szavakkal: Szent Balázs püspök és vértanú közbenjárására őrizzen meg téged Isten a torokbajtól és minden más betegségtől. Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

A tornateremben tartott, hétfői összejövetelen a testvérosztályok tagjai köröket alkotva vettek részt a liturgiában. A diákság ekkor hallgatta meg Lobmayer M. Judit tartományfőnöknő videó üzenetét is, amelyben a megszentelt élet napjához kapcsolódva a Boldogasszony Iskolanővérek magyar tartománya meghirdette a Hivatás esztendejét.

A szép hétindítást a SZIGNUM hittanos munkaközössége és vezetőjük, Gottfried Katalin M. Hedvig nővér szervezte.