Projektzáró nemzetközi találkozó Spanyolországban

A Szignum hat nyolcadikos tanulója vesz részt a Kiberbiztos iskolák c. Erasmus projekt záró találkozóján, melyet a spanyolországi Meridában tartanak ezen a héten.

Bartha Ágota, Szénási Napsugár, Kis Ramóna, Siket Mira, Mészáros Barnabás és Mészáros Botond vállalkozott a hosszú útra, hogy tudásukkal, angol nyelvi és kommunikációs készségeikkel gazdagítsák a hat ország részvételével megszervezett találkozót. Mivel a helyi iskolához tartozó befogadó családoknál szállnak meg, így igen intenzív kapcsolatot építhetnek a helyiekkel, és saját bevallásuk szerint nagyon sok figyelmet kapnak, élményeiket nagy örömmel mesélik kísérőtanáraiknak, Dominika nővérnek és Gulyás Attila tanár úrnak.

A találkozó igen tartalmas, szakmai és kulturális téren is rengeteget tanulunk, látunk. Az első napokban megnyitó ünnepségen, az iskolák bemutatkozásain és ismerkedő játékokon vettünk részt, illetve egész napos kirándulást tettünk a középkori óvárossal büszkélkedő Caceres városban. 

A továbbiakban előadóként részt veszünk az első kiberbiztonsági konferencián, kiállítási standot rendezünk be, valamint megismerjük a város gazdag ókori római műemlék épületeit is (pl. az aquaduktot, a hidat, a Diána istennő tiszteletére épült templomot, amfiteátrumot, stb.

A találkozó pénteken ér véget. A Szignum csapata szombaton utazik haza.

2022. május 18.