Befogadtuk első osztályosainkat

   Október 4-én, Szent Ferenc ünnepének reggelén egy hagyományos szertartásra került sor a SZIGNUM-ban. – Egy befogadási ceremónia keretében tudatosítjuk iskolánk legkisebb tanulóiban, hogy egy olyan intézménybe járnak, amely a Boldogasszony Iskolanővérekhez tartozik. Szeretnénk, ha erre büszkék lennének és ők is részesednek azokból az értékekből, amelyet az előttünk járó és a most is élő szerzetesek akarnak továbbadni a felnövekvő nemzedéknek – tudtuk meg Gottfried Katalin M. Hedvigtől, az alkalom szervezőjétől.
   Az eseményen a reggeli imát Pálfai Zoltán atya vezette, majd a 3.b osztályosok egy tanulságos történettel kedveskedtek a jelenlévőknek. A feketerigóról szóló példázat arra akarta ráirányítani a figyelmet, hogy vegyük észre másokban és másokban is az értékeket, illetve becsüljük meg őket. – Reméljük, az elsősök is felfedezik azt a nálunk töltött idő alatt, hogy miben tehetségesek és mit tudnak adni másoknak, valamint azt is, hogy másoktól mit kapnak. Egymás kölcsönös megbecsülése a lényeg, mert mindenkiben rejlik valami, ami felfedezésre vár – emelte ki Hedvig nővér. 
   45 elsős kisdiákunkat az ötödikes tanulók fogadták be ünnepélyesen a SZIGNUM közösségébe, átadva egy szentképet is, amely erre a szép eseményre emlékezteti majd őket a makói Szent István Egyházi Általános Iskolában töltött éveik alatt.