Fejlesztések fókuszában a SZIGNUM

Az új tanévre teljesen befejeződtek az udvar felújítási munkálatok a Szent István Egyházi Iskolában. Az utóbbi esztendők korszerűsítési folyamatai tovább zajlanak az intézményben, jelenleg a főépület tetőhéjazatának cseréjével.

Régóta napirenden lévő kérdések oldódnak meg az utóbbi években a kistérség egyetlen magyar-angol két tanítási nyelvű iskolájában. A fenntartó Boldogasszony Iskolanővérek támogatásának köszönhetően a Szent István téri épületszárny vizesblokkjai modernizálódtak és még komfortosabbá vált a pedagógusok szűkebb munkakörnyezete is. Emellett, a kisudvarnak nevezett belső tér is teljes egészében korszerűsödött. A hangulatos és gyermekbarát kialakítású terület új burkolatot kapott, térbútorokkal és parkosított pihenőhellyel rendelkezik. – 2014-ben két KEOP pályázatnak köszönhetően minden épületrészünk teljes energetikai megújítása és külső festése megtörtént. Bár továbbra is azt valljuk, az igazán lényeges, ami a falakon belül történik, tehát a színvonalas nevelő és oktató tevékenység, de nagyon örülünk, hogy a jövőben esztétikus, praktikus és biztonságos környezetben fogadhatjuk a közösség tagjait – tájékoztatott Majorosné Rácz Krisztina.

Az intézményvezető felhívta a figyelmet a többi fontos beruházásra is; a neobarokk stílusú régi épület bejárata a műemléki környezethez illeszkedő, modern és elektromos kapuként funkcionál a jövőben. A Könyvkuckó elnevezésű könyvtár és a karbantartói műhely közös épülete teljesen új tetőt kapott. Emellett befejeződött a zárt udvari kerékpártárolók kialakítása is.  Önkormányzati támogatás révén az intézmény Iskola utca felőli oldalán parkolók kerültek kialakításra, amelynek köszönhetően a közlekedés és a várakozás megoldottá és kulturálttá vált. Az új iskolai esztendőt megelőző nyári szünetben pedig elkezdődött a főépület tetőhéjazatának cseréje is, amely a napokban fejeződik be.

A makói iskolában az innovációik azonban nem csak fizikai értelemben testesülnek meg. - A SZIGNUM csapata évek óta dolgozik egy erős intézményi struktúra kidolgozásán, amely sokoldalú, összetett, egész életre ható gondolkodásmódot eredményez az itt felnövő diákokban. A nevelési kultúránkat négy alappillérre építjük, az együttműködő kommunikációra, a pozitív gondolkodásra, a teremtésvédelemre és természetesen a magas szintű angol nyelvi képzésre – hangsúlyozta az iskola igazgatója.

 

2019. október 25.