A ZöldEnergia fotópályázat eredményhirdetése

Sikeresen lezárult a 2020 februárjában ZöldEnergia címmel meghirdetett fotópályázat, melyre 55 résztvevő több mint 100 pályaműve érkezett be. A pályázat témája az energiatudatosság és a megújuló energiahordozók népszerűsítése volt, és szép számmal érkeztek a témához lazábban kapcsolódó fényképek is. Ezúton is köszönjük a sok szemet gyönyörködtető felvételt.

A nevezés és a művek beérkezését követően lehetővé tettük, hogy internetes felületen szavazás útján minden érdeklődő megcsodálja és értékelje a felvételeket. Az így megszületett eredmény alapján közönségdíjas lett: Juhász Manuéla Anna: Feltöltődés a napon c. fényképe.

A szakmai zsűrizés feladataira dr. Farkasfalvy Juditot kértük fel, akinek köszönjük a lelkiismeretes munkát.

Figyelembe véve a pályázati kiírás feltételeit és a zsűri véleményét, a következő pályaműveket nyilváníthattuk egységesen „nyertesnek”, azaz megosztott első helyezést értek el:

 

Bíró Kata Sarolta: Borvíz ereje

 „Kata több képet is beküldött, de ez tartozik a pályázati témájához. A képen látható, hogy kicsiben is megtanulhatjuk, alkalmazhatjuk a környezettudatosságot.”

Czifra Ágnes: Fa-energia

 „Egy kép, amely a humort csempészte ebbe a komoly témába is. A szerző jól látta meg a helyzetet, és a nagyon ötletes címmel valóban a témához kapcsolta ezt a felvételt is. Dicséret érte!”

Kanton Szilárd Bonifác: Hordónyi energia / Modern világ

 „A mindennapjainkban használható lehetőség a hordónyi energia. A sok napelemes felvétel közül pedig ezt tartottam a leginkább hatásosnak, lényeget kiemelőnek.”

Nyakacska Balázs: Sörkollektor képsorozat

 „A képsorozaton egy nagyon egyedi, kreatív kollektor elkészítésének fázisait láthatjuk. A fotódokumentáció igényes, jó minőségű felvételekből áll.”

 

Szívből gratulálunk a díjazottaknak.

A képeikből képeslapokat készítettünk, melyeken feltüntetjük a szerzők nevét és a képek címét, illetve a Boldogasszony Iskolanővérek emblémájával ellátott ajándéktárgyakat juttatunk el hozzájuk.

A képeslapok az Iskolanővérek fenntartása alatt működő iskolák révén további terjesztés előtt állnak.

A fotópályázat „A Boldogasszony Iskolanővérek által üzemeltetett iskolák tanárainak és tanulóinak, valamint érintett hozzátartozóinak kampánya az energiatudatos gondolkodást és életmódot elősegítő szemléletformálás megvalósítására” című, KEHOP-5.4.1-16-2016-00351 számú projekt keretében valósult meg.