Iskolai élet

Szent Erzsébet jótékonysági délután

Megújult a Szent Erzsébet bál évtizedes hagyománya a makói Szent István Egyházi Általános Iskolában. Kézműves és karitatív vásárral, kiállítással és színes gálaműsorral vártuk az érdeklődő családokat november 23-án a Hagymaházba. A SZIGNUM-ban az idei esztendőt a „Csapat éveként” hirdették meg, ehhez méltón, mindenki kivette a részét a feladatokból.

E-autó a SZIGNUM-ban

A környezetbarát jövő közlekedését hozta diákjaink számára testközelbe egy különleges program november 22-én, pénteken.  A KEHOP-5.4.1-16-2016-00351 kódjelű pályázathoz kapcsolódóan egy elektromos autót ismerhettek meg és próbálhattak ki felsős tanulóink. Az E-ON által, EnergiaKaland címmel meghirdetett lehetőség keretein belül, hatodikosaink két tanítási órán keresztül mélyülhettek el a környezettudatosság témakörében, amelyben hasznos információkat szerezhettek.

Generalátusi látogatás

November 19-én a Boldogasszony Iskolanővérek generalátusi tanácsosa, Julianne Lattner tett látogatást a SZIGNUM-ban, akit angol nyelvű énekkel és köszöntéssel fogadott közösségünk.

Julianne nővér jelenleg Olaszországban él. A makói látogatásra a magyar tartomány vezetője, Lobmayer M. Judit nővér kísérte el.
 

UNICEF világnap

Kékbe öltözött a SZIGNUM
A gyermeki jogok világnapjára emlékeztünk november 20-án. A diákbizottság által szervezett programon az alkalmat szimbolizáló, kék színű ruhadarabokat viseltek tanulóink és dolgozóink. Ezúttal is jó ötletek valósultak meg: egy kék színű szelfi falra kerültek fel a gyermeki jogok, diák direktor szervezte az iskola szerdai rendjét. Néhány felsős tanítási órán is felcserélődtek a szerepek; a pedagógusok közül többen visszaültek a padba és a nebulók oktattak.