Eredményes munka folyik a SZIGNUM-ban

 

Hivatalosan is lezárult a 2018/19-es tanév első féléve, amely alkalom lehetőséget ad a visszatekintésre, az eltelt időszak értékelésére. Örömmel állapítható meg, hogy a Szent István Egyházi Általános Iskola diákjai sokszínű módon mérettették meg magukat szeptember óta, szeretik a kihívásokat, amelyekben becsülettel helyt állnak.

A SZIGNUM 11 egy évtizede kötelezte el magát az idegen nyelvek magas szintű oktatása mellett. Az intézményünk fő oktatási profiljának tekinthető angol nyelv területén a hetedikesek kistérségi versengésben bizonyultak a legjobbnak. Harmadik éve a nyolcadikos diákok sikerrel tesznek le középfokú nyelvvizsgát: előző tanév végén 7 diák komplex B2-es típusú, 2 tanulónak a szóbeli, egy tanulónak pedig az írásbeli részvizsgája volt sikeres. 

Nyolcadikosaink központi felvételi eredményeinek átlagával az erős középmezőnyben végeztünk; matematikából 18,3 magyar nyelvből 32,9 átlagpontot értek el diákjaink.

 Az intézményben folyó értékes oktató-nevelő munka visszaigazolása az a számos remek elismerés, amit a különféle tanulmányi és sport kihívásokban kapnak a hozzánk járók. 

Az alsósok főként levelezős csapatversenyekben mérték össze tudásukat, ahol az előkelő 4. és 20. helyet szerezték meg országos szinten. 

Hetedikes diákjaink több esetben bebizonyították kreativitásukat, országos diákfilm szemle és rendtörténeti verseny filmes különdíjával is büszkélkedhetnek. Kisebb tanulóink regionális és városi alkotó- és rajzpályázatokon szerepeltek kiválóan; dobogós helyezéssel és élménynappal jutalmazták munkájukat. 

Aktívnak bizonyultak diákjaink ebben az évben is a sport területén, őszi atlétikai versenyen 20 érmet (5 arany, 9 ezüst, 6 bronz) hoztak el, a legutóbbi, januári terematlétika megmérettetésben pedig 17-et (8 arany, 4 ezüst, 5 bronz) szereztek. A SZIGNUM-ban biztosított színvonalas tanórai és szakköri munkáról tanúskodik a városi diákolimpiai futsal aranyérem is.