Adventi programok szülőknek

November 23-a, szerdáig várjuk a visszajelzéseiket!

A következő héten vasárnap elkezdődik az adventi szent idő; a karácsonyra való felkészülés napjai. Iskolánk munkarendjében szerepel, hogy november 26-án szombaton 18.00 órától szentmise a templomban az egész iskola részvételével, melynek keretében Pálfai Zoltán plébános úr megáldja a családok által elhozott adventi koszorúkat. Ez a szentmise kötelező iskolai program. Az ünnepre való lelki ráhangolódás érdekében azonbantovábbi lehetőségeket is ajánlunk családjuk számára:

1) November 26. szombat 16.00 órától adventi koszorúkészítésés - egyéb adventi kézművesség – gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A koszorú alapanyagait központilag beszerezzük. Helyszín: a plébánia és a kollégium épülete

2) December 8. csütörtök reggel 8. óra 

Közös szentmise a tanítási nap kezdetén az egész iskolának. Ha valaki a szülők, nagyszülők közül ráér, szeretettel látjuk. Helyszín: Szent István Király templom

3) December 16. pénteken reggel 6 óra roráte mise

November 28. és december 23. között minden hétköznap reggel 6 órakor „roráte hajnali misék” lesznek a belvárosi Szent István Király templomban. Kiválasztottunk egy napot, –a karácsonyi szünet előtti utolsó tanítási napot – hogy azokkal, akik vállalkoznak rá, együtt vegyünk részt egy igazi hajnali „roráte misén”. Amennyiben teheti, gyermekével együtt Önt is szeretettel várjuk! A mise után szerény reggeli, majd játék a gyerekeknek az iskola kezdetéig.  

4) 2016. december 17. szombat - Adventi lelkinap felnőtteknek 

Vezeti: Nobilis Márió

Helyszín:a kollégium épülete (Szent István tér 22/b)

Karácsony a család, a szeretet ünnepe. A keresztények azt is ünneplik, hogy Isten maga jött közénk egy kicsi pólyás gyermek alakjában. Akkoriban nem sokan vették Jézust észre. Egy csöndes éjjel, váratlanul, egyszerűen érkezett, szinte észrevétlenül. Ma sem könnyebb Isten jelenlétét tennen érni, mint 2000 éve. Hol keressük? Itt van –e a teremtett világban és ha igen, miként? Ferenc pápa egy erős IGEN-nel válaszolt, amikor egy enciklikát írt Laudatosi’ címmel– minden embernek –, amely egyszerre szenvedélyes hangvételű felhívás és egyben spirituális tanítás.

A lelki napot Nobilis Márió atya – a Naphimnusz Egyesület alapító tagja és a keresztény ökológia hazai szaktekintélye vezeti. Hívjuk, hogy egy napot erre a témára szánjon: Itt van –e Isten világunkban, hétköznapjainkban; és ha igen, akkor miként?

Amennyiben gyerekfelügyelet kér a program alatt, ezt mielőbb, legkésőbb december 9-ig jelezze a lenti email címen vagy telefonszámon!

 

További információ: Kinga nővér tel: 30-8642322 Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Ezt a visszajelző lapot papír alapon kérjük kitölteni és visszaküldeni. Köszönjük!

 

VISSZAJELZÉS az adventi lelki programokon való részvételről

(LEGKISEBB IDE JÁRÓ ) GYEREK NEVE, OSZTÁLYA:

Fontos tudnunk, hogy családjával az alábbi programok közül melyiken hány fővel fognak részt venni előreláthatólag. Kérjük, hogy ezt a visszajelző lapot levágva, kitöltve küldje vissza az osztályfőnöknek. Határidő: november 23. szerda. Ahol több gyerek jár ide, ott csak a legkisebb gyerek osztályfőnökéhez juttassunk vissza 1 lapot. A nov. 26. 18.00 órakor kezdődő mise kötelező iskolai program.

November 26.szombat 16.00 Adventi
koszorú készítés
és egyéb kézművesség: ……………felnőtt+…….gyerek
November 26. szombat 18.00        
Szentmise, családok koszorúinak megáldásával: ……………felnőtt+…….gyerek

December 16.péntek reggel 6.00 óra          Roráte mise ……felnőtt+…….gyerek

December 17.szombat     Lelkinap                               ……………felnőtt