Nemzetközi mobilitási projekt a makói SZIGNUM-ban

 A projektben 6 tanár kolléga vesz részt 2018-2019-ben

2018-1-HU01-KA101-047268

 

2. mobilitás:

Felfedező úton Splitben az Erasmus+-szal

 

A SZIGNUM ismét sikeresen pályázott a tanárok külföldi továbbképzését támogató Erasmus+ programban, és így két évre szóló mobilitási program valósulhat meg iskolánkban. Ennek keretében hat kolléga gyarapíthatja szakmai, módszertani eszköztárát, illetve interkulturális értékekkel, nemzetközi kapcsolatokkal is gazdagodhat. Jómagam azzal a kettős céllal utaztam a horvátországi Splitbe, hogy a két hetes kurzus alatt korszerű honlapszerkesztési ismeretekhez jussak, és ennek birtokában elkészítsem a kollégium önálló honlapját, illetve hogy IV. Béla királyunk tatárok elől történt menekülésének főbb helyszíneit feltérképezzem, és előkészítsem a terepet egy majdani Határtalanul! pályázat választható úti célja számára.

Úgy érzem, mindkét célt sikerült elérnem, sőt jóval többet is kaptam a két hét alatt: video szerkesztést, médiaismeretet is tanultam, egész napos hajókázáson vehettem részt, különleges helyeken járhattam, kék lagúnában fürödhettem, Európa Liga selejtező meccsen szurkolhattam a helyi csapatnak (és a keretében Gyurcsó Ádámnak meg Futács Márkónak), néhány horvát nyelvű képregénnyel gazdagíthattam a gyűjteményem. Spanyol, katalán, görög, litván és portugál csoporttársaim által megbarátkozhattam ezen országok nyelvével, temperamentumával és kultúrájával.

A dalmát főváros, Split nyáron igen zsúfolt, rengeteg turista érkezik a világ minden tájáról. Ennek ellenére barátságos arcát mutatta: a helyiek közvetlenek, a boltok jól ellátottak, a kiszolgálás udvarias. A spliti óváros, aminek magja Diocletianus császár palotája, lenyűgöző, bár a fő idényen kívül biztos hangulatosabb, mint a nyári turistaforgatag idején.

Örülök, hogy részt vehettem ebben a projektben, mert a továbbképzés munkámban jól hasznosítható, hosszú távon is gyümölcsöző szakmai tapasztalatokkal vértezett fel, a tanórák és a szabadidő kiegyensúlyozott aránya pedig lehetőséget adott a környék felfedezésére és a kikapcsolódásra is.

Gulyás Attila

Nemzetközi mobilitási projekt a makói SZIGNUM Iskolában

A projektben 6 tanár kolléga vesz részt 2018-2019-ben

 

 

Tovább olvasom...